Landelijk wonen, rust en ruimte in het buitengebied

19 9 2016

Een huis in een buitengebied: voor sommige mensen een droom, voor anderen een ware nachtmerrie. Bent u gewend aan de drukte en anonimiteit  van een stad, dan vindt u het waarschijnlijk lastig om te aarden in een omgeving waar vooral rust heerst. Andersom geldt dit uiteraard ook. Wij vertellen u graag wat meer over landelijk wonen! 

Lees meer..

Boerderij verbouwen, herbouwen of een nieuwbouw boerderij?

8 8 2016

Voor sommige mensen een echte droom: een prachtige oude boerderij verbouwen en/of opknappen tot de (woon)boerderij van uw dromen. Of een nieuwbouw boerderij bouwen, op de locatie en in de omgeving waar u altijd al had willen wonen en uw gezin groot wilt brengen. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat is mogelijk? Wij vertellen het u graag in deze blog!

Lees meer..

Advies voor woningcorporaties met een bouwproject

23 6 2016

Als woningbouwcorporatie of woningbouwvereniging is het een kunst om goed te luisteren naar de behoeften vanuit de markt, bewoners, rekening houdend met maatschappelijk verantwoord bouwen en ondernemen. Een taak die soms zwaar onderschat wordt. Wat kan Bouwadvies de Groot voor woningbouwcorporaties betekenen? We leggen het graag uit!

Lees meer..

Keukenrenovatie slim of juist niet?

11 5 2016

Vindt u sommige onderdelen van uw huidige keuken eigenlijk best prima, maar zijn er ook een aantal onderdelen die u graag anders zou zien? Kies dan voor renoveren!  Wilt u alleen wat meer ruimte creëren in uw badkamer of wellicht een relax bad plaatsen? Kies dan voor het verbouwen van uw huidige badkamer! Een stuk voordeliger dan een nieuwe!

Lees meer..

Aanbouw serre, hoe begin je?

17 3 2016

Je wilt je woonkamer verlengen zonder al te veel buitenruimte te verliezen? Meer lichtinval in je woonkamer? Of bijvoorbeeld een extra, eventueel afgesloten, speel- of relaxkamer in je woonkamer realiseren, grenzend aan de tuin? Met het aanbouwen van een serre is dat mogelijk! Wij vertellen je er graag meer over!

Lees meer..

Een huis bouwen, wat komt er bij kijken?

10 2 2016

Een huis kopen doe je niet zomaar, het is niet zoals een extra paar schoenen of een nieuwe jeans kopen. Verschillende factoren bepalen of jij wel of niet het betreffende huis wilt kopen. Vind je niet het huis van je dromen in de bestaande bouw..? Dan kan je altijd nog zelf een huis laten bouwen!

Lees meer..

Duurzaam bouwen of verbouwen in Nijmegen

21 12 2015

Het woordje “duurzaam” horen we de laatste tijd enorm veel. Duurzame voedingsmiddelen, duurzame producten, duurzame energie… we zijn ons er steeds meer van bewust wat duurzaam voor ons kan betekenen. Ook in de bouwsector is duurzaamheid in ontwikkeling. We vertellen je er graag meer over!

Lees meer..

Dakkapel in Nijmegen: vergunningsvrij plaatsen?

28 10 2015

Ontbreekt het aan jullie zolder ook aan licht? Zou je hier ook graag iets meer ruimte willen hebben? Zodat er wellicht een extra slaapkamer, logeerkamer of bijvoorbeeld studeerkamer van gemaakt kan worden? Dan is een dakkapel een goede oplossing! Hoe? Wij leggen het graag aan u uit! 

Lees meer..

Bouwbegeleiding bij uw verbouwing: van bouwrapport tot oplevering!

7 9 2015

U heeft uw droomhuis gevonden maar deze heeft wel een flinke opknapbeurt nodig? Een prachtig jaren 30 woning of bijvoorbeeld een oude boerderij met veel grond. Hoe maakt u deze helemaal naar wens? Wat komt er allemaal bij kijken? En hoe voorkomt u slapeloze nachten tijdens de verbouwing? Bouwbegeleiding is uw oplossing!

Lees meer..

Help, ons huis wordt te groot!

3 8 2015

10, 20 of misschien zelfs 30 jaar geleden kocht u uw eigen woning. Een woning met meerdere verdiepingen, genoeg slaapkamers voor alle kinderen en een ruime tuin voor de gezellige zomermaanden. Inmiddels zijn de kinderen uitgevlogen, “staan” de meeste kamers leeg en is het bij- en schoonhouden van alle ruimte en tuin een behoorlijke (vervelende) klus geworden. U bent nog fit en wilt zelfstandig blijven wonen, maar wel het liefst met wat minder ruimte. Hoe pakt u dit aan?

Lees meer..