Keukenrenovatie slim of juist niet?

11 5 2016

« Terug naar postoverzicht

Twijfelt u tussen een nieuwe keuken of renoveren?

Zijn er bepaalde onderdelen aan uw keuken die u storen? Bijvoorbeeld een beschadigd werkblad of de kleur van het werkblad? Kastjes zitten los, scheef of wellicht ontbreekt het aan prettige werkruimte in uw keuken? Dan hoeft nu niet gelijk een hele nieuwe keuken aan te schaffen en te laten installeren. Dit is immers erg kostbaar. Soms kunnen kleine aanpassingen aan de keuken al schelen, en kunt u weer jaren vooruit en genieten van uw keuken!

Een geheel nieuwe keuken plaatsen kost geld, vaak veel geld. Daarnaast is het monteren van een nieuwe keuken meestal niet inbegrepen, zeker niet wanneer u bijvoorbeeld uw keuken bij de IKEA koopt. Als u zelf heel handig bent, dan is dat geen probleem. Maar als het monteren van de kasten en werkbladen, of het aansluiten van de afvoer, verlichting en apparatuur u ook niet eigen is, dan kan dit bedrag flink oplopen.

 

Keukenrenovatie

Renoveren van uw keuken: de voordelen

Het grootste voordeel van uw keuken renoveren is uiteraard dat het voordeliger is dan het plaatsen van een geheel nieuwe keuken (inclusief het slopen van de oude!).  Dit biedt mogelijkheden voor mensen met een lager budget. En waarschijnlijk brengt het ook minder rotzooi met zich mee!

Onderhoud aan uw eigen woning is altijd belangrijk, u wilt immers niet dat de waarde van uw woning daalt. Het renoveren van uw keuken kan er voor zorgen dat de waarde van uw woning juist stijgt, en dat is uiteraard een groot voordeel. Zeker wanneer u van plan bent uw woning te verkopen of later aan uw kinderen na te laten.

Door uw huidige keuken te renoveren, draagt u tevens uw steentje bij aan het milieu. In de meeste gevallen blijven oude leidingen liggen en als u daarnaast oude apparatuur ook nog vervangt voor nieuwe, zuinigere apparaten, dan scheelt dit ook in uw energierekening!

Als laatste, en niet geheel onbelangrijk, kunt u weer tevreden zijn met uw eigen keuken. Uw keuken krijgt een compleet nieuwe look (als u daar voor gaat) en de onderdelen en of elementen waar u zich aan stoorde zijn vernieuwd, waardoor u weer kunt genieten van uw keuken!

Advies over het renoveren van uw keuken?

Uiteraard is niet elke keuken geschikt voor het renoveren, zeker niet wanneer u specifieke wensen heeft. Een en ander is afhankelijk van uw huidige keuken, de leidingen en mogelijkheden binnen de ruimte.
Wij geven u graag vrijblijvend advies, zodat u verzekerd bent van de juiste keuze! Samen met u brengen we uw wensen in kaart, waarna we u kunnen voorzien van een deskundig advies.

Interesse? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak en een kop koffie!