Boerderij verbouwen, herbouwen of een nieuwbouw boerderij?

8 8 2016

« Terug naar postoverzicht

Een oude boerderij verbouwen

Oude boerderij verbouwen en renoverenDe één is meer een type voor nieuwbouw, de ander droomt al van kinds af aan van wonen op een oude boerderij, met veel land en wellicht dieren of een tuin waarin van alles verbouwd kan worden. . Oude boerderijen hebben vaak hun eigen charme, karakteristieke details en stijl, iets wat bij een verbouwing niet verloren mag gaan.

Een boerderij verbouwen (of opknappen) is lastiger dan een “gewoon” woonhuis verbouwen. Zeker wanneer het een zeer oude boerderij betreft (boerderijen zijn eigenlijk altijd oud), krijg je te maken met funderings- en constructieproblemen, houtworm en houtrot. Daarnaast zijn oude boerderijen vaak niet of niet goed geïsoleerd.

Herbouw van een bestaande boerderij

Staat uw huidige boerderij of bijvoorbeeld bedrijfsgebouw op dé perfecte locatieHerbouw boerderij maar bent u niet tevreden over de boerderij of ruimte zelf? Dan kun je er voor kiezen om te gaan herbouwen.  Dit houdt in dat u uw nieuwe boerderij precies bouwt op dezelfde plek waar op dit moment de oude boerderij of gebouw staat. , met dezelfde grootte en met dezelfde bestemming.

Met name wanneer je eigenlijk heel tevreden bent over de huidige boerderij, maar deze bv. sterk verouderd is, dan is herbouwen van de boerderij een goede keuze.

Nieuwbouw boerderij: moderne boerderij of klassiek?

Waar vind je tegenwoordig nog een betaalbare boerderij? Met veel land er omheen en het liefst niet te ver van de bewoonde wereld? Lastig!
Wil je graag de pracht van een boerderij maar heb je ook de wens om dicht bij bijvoorbeeld een grote stad te wonen en geen zin in verbouwingen of herbouw? Dan kun je er ook voor kiezen uw woning in boerderijstijl te laten bouwen.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een moderne woonboerderij met traditionele details of juist een woonboerderij met een klassieke uitstraling en moderne inrichting. Net wat u wenst, de mogelijkheden zijn enorm.

Wanneer u kiest voor een nieuwbouw boerderij, kunt u hem precies zo indelen zoals u wilt, en heeft u daarnaast het gemakt van de luxe van “nieuw”. Geen oude leidingen, houtrot of funderingen die vervangen moeten worden.

Renoveren boerderijRenoveren?

Uiteraard bestaat er ook de mogelijkheid om een boerderij te renoveren. Hoe uitgebreid u dit aanpakt hangt uiteraard af van uw eigen wensen.

Wat zijn de kosten?

Een veelgestelde vraag en helaas ook een vraag die niet zo 1-2-3 beantwoord kan worden. De kosten voor verbouwen, herbouwen, nieuwbouw of renoveren hangen sterk af van de wensen en behoeften. Moet er veel gebeuren, alles tegelijk of stap bij stap? Wilt u een nieuwe keuken, badkamer en moet er een nieuw dak komen? Is het geïsoleerd? Hoeveel kunt u zelf doen?

Vrijblijvend advies?

Bouwadvies de Groot kan u goed adviseren over de mogelijkheden omtrent uw huidige boerderij, ruimte of een nieuwbouw boerderij. In ons portfolio kunt u onze verschillende projecten met oude of nieuwe boerderijen bekijken.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies!