Advies voor woningcorporaties met een bouwproject

23 6 2016

« Terug naar postoverzicht

Uw (woning) bouwproject aantrekkelijk voor nu én de toekomst

Een woningbouwcorporatie probeert haar aanbod zo goed mogelijk af te stemmen op de behoeften en wensen van de markt. Dan hebben we het niet alleen over de indeling of het uiterlijk van de woning, maar ook over zaken als: locatie, goede isolatie (lagere energierekening) of kosten. Belangrijk is een langere termijn focus, u bouwt immers voor nu én voor de toekomst. Advies hierin is vaak wenselijk, zodat er goede keuzes voor het gehele bouwproject gemaakt kunnen worden.

Wat daarnaast ook erg belangrijk is, zéker voor woningcorporaties, is duurzaamheid. Enerzijds voor de toekomstige bewoner, zoals bijvoorbeeld met een energiezuinige woning. Anderzijds voor de maatschappij, omdat we allemaal weten dat primaire grondstoffen uitputten en we zuinig moeten omgaan met deze grondstoffen, energie en daarnaast het milieu. Hier moet aan gedacht worden - en rekening mee gehouden worden -  binnen alle fases van een woningbouwproject.

(Sociale) huurwoningen, betaalbaar voor alle partijenWoningbouwproject Lent

Er is een groot tekort aan sociale huurwoningen in Nederland. Wachtlijsten in grote steden zijn enorm. Sommige mensen staan 12 jaren ingeschreven en hebben nog steeds geen hoogste positie in de wachtlijst bereikt. Als woningcorporatie moet men zich volgens de Woningwet 2015 concentreren op het bouwen, verhuren en beheren van sociale huurwoningen (naast enkele andere maatschappelijke taken).

Vanuit de overheid zijn er enorm veel regels omtrent het bouwen, beheren en verhuren van sociale woningen, en daarnaast ook veel kansen met betrekking tot subsidies en voordelige fiscale regelingen. De overheid wil immers de bouw en verhuur van sociale woningen voor mensen met een smalle beurs stimuleren. 

Vrije sector huurwoningen en koopwoningen

Naast sociale huurwoningen hebben vele woningcorporaties ook vrije sector huur- en koopwoningen in het aanbod opgenomen. Ook bij deze investeringen, of het nu nieuwbouw of renoveren van bestaande bouw is, is een goede balans in de kosten en duurzaamheid erg belangrijk. Een bouwproject (uw investering!) moet immers betaalbaar blijven.

Wat kan Bouwadvies de Groot voor u betekenen?

Hoe zorgt u als woningcorporatie voor een goede balans in het realiseren van een betaalbaar woningbouwproject, met het oog op betaalbare huurlasten voor toekomstige bewoners, en daarnaast duurzame en milieuvriendelijke materialen en instrumenten? In ieder geval met een deskundig advies!

Bouwadvies de Groot kan u adviseren en u ondersteunen bij het coördineren en organiseren van uw bouwproject. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.